Ferizaj, vaksinohen 155 refugjatë afganë

Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare në Ferizaj ka njoftuar se sot janë vaksinuar 155 refugjatë afganë.

Sipas njoftimit të QKMF-së, intervistimi dhe vaksinimi i refugjatëve u bë në hapësirat e ish-kampit të Bechtel-Enkas, ndërsa thonë se dozat e vaksinave “AstraZeneca” u siguruan nga zyrtarët e NATO-s.

“Sot edhe pse ditë vikendi, tri ekipet mjekësore të vaksinimit anti-covid të QKMF-së vazhduan vaksinimin e më se 155 refugjatëve-azilkërkues afganë, prej 230 të intervistuarve, sipas rekomandimeve të Ekipit Menaxhues të Vaksinimit kundër COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë dhe Drejtorit të Departamentit për Siguri Publike MPB. Intervistimi dhe vaksinimi i refugjatëve u bë në hapësirat e ish Kampit Bectelenca, ndërsa dozat e vaksinave Astra-Zeneca u siguruan nga zyrtarët e NATO-s. Përveç vaksinimit, QKMF, të dielën e kaluar ka ndihmuar ekipet mjekësore të NATO-s me një autoambulancë për nevojat shëndetësore të azilkërkuesve afganë të dielën”, thuhet në njoftimin e publikuar në rrjetin social “Facebook”.

Në Kosovë kanë arritur gjithsej 450 afganë, të cilët do të strehohen në vend përkohësisht si pjesë e përpjekjeve ndërkombëtare për t’i shpëtuar ata nga dhuna në Afganistan.

Ata janë të  vendosur në ish kampin e “Behtel Enkas”, në afërsi të Ferizajt, rreth 35 kilometra larg Prishtinës.

Shumica e afganëve që kanë ardhur deri tash janë gra, fëmijë e pleq të familjarë të kontraktorëve që kanë punuar për misionin e NATO-s.