FBI, Foto: Facebook

FBI kontrollon shtëpinë e presidentit Biden në Delaware

Bob Bauer, avokati i presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka njoftuar se FBI po kontrollon shtëpinë e Joe Biden në Delaware të ShBA-së si pjesë e një hetimi për dokumente të klasifikuara, raporton BBC.

Avokati i Biden deklaron se kërkimi ishte “planifikuar” me “mbështetjen e plotë” të presidentit.

Siç raporton BBC, hetimi ka të bëjë me një hetim më të gjerë në trajtimin e dokumenteve të klasifikuara.

Nuk kishte urdhër për bastisje, duke qenë se kërkimi ishte konsensual.

Kërkimi është i fundit nga një seri që u zbatua në vende të ndryshme, pas zbulimit të dokumenteve të klasifikuara në Qendrën Penn Biden, në Uashington DC në nëntor.

Dokumentet shtesë u zbuluan në shtëpinë e presidenitit Biden në Delaware në kontrollet e mëvonshme të kryera në dhjetor dhe janar.

Biden ka thënë se ekipi i tij bëri “atë që duhej të bënte” dhe po “bashkëpunonte plotësisht dhe plotësisht” me hetimin.