Simptomat e lisë së majmunëve. Foto: REL

Emiratet e Bashkuara Arabe konfirmojnë rastin e parë të lisë së majmunëve

Autoritetet shëndetësore në Emiratet e Bashkuara Arabe konfirmuan rastin e parë të  infektuar me lijën e majmunit tek një grua e re që udhëtoi nga Afrika Perëndimore.

Qeveria tha se autoritetet po hetojnë kontaktet e pacinetes dhe “po marrin të gjitha masat e nevojshme” për të kufizuar përhapjen e lisë së majmunëve, raporton “The Washington Post”

Gjatë gjithë pandemisë së coronavirusit, autoritetet në vendin autokratik në mënyrë të ngjashme kishin refuzuar të ofronin një ndarje gjeografike për rastet e COVID-19.