Emiratet do të mbulojnë shpenzimet mjekësore nëse pasagjerët infektohen me Covid-19

(CNN) – Linja ajrore e Emirateve, fluturaket me flamur të Emirateve të Bashkuara Arabe, janë bërë linja ajrore e parë në botë që ofron për të mbuluar shpenzimet mjekësore të klientëve dhe kostot e karantinës nëse klientët marrin Covid-19 gjatë udhëtimit të tyre.

Linja ajrore do të paguajë shpenzime mjekësore deri në 150,000 € (173,000 dollarë) dhe shpenzime karantine deri në 100 € për 14 ditë, nëse ata diagnostikohen me koronavirus gjatë udhëtimit të tyre, ndërsa larg shtëpisë.

Mbulesa do të jetë në dispozicion për të gjithë klientët, pa ndonjë kosto shtesë, tani e tutje deri më 31 tetor 2020. Është e vlefshme për 31 ditë nga momenti kur ata fluturojnë pjesën e parë të udhëtimit të tyre, kështu që pasagjerët mund të vazhdojnë të kenë përfitimin edhe nëse ata udhëtojnë tutje nga destinacioni i tyre Emiratet.

Sheik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, kryetari i grupit të Emirates dhe shefi ekzekutiv, tha në një deklaratë për shtyp se: “Emirates ka punuar shumë për të vendosur masa në çdo hap të udhëtimit të klientit për të lehtësuar rrezikun e infeksionit, dhe ne gjithashtu kemi rindërtuar rezervimin tonë politikat për të ofruar fleksibilitet. Tani ne po e marrim atë në nivelin tjetër, duke qenë i pari në industri që u ofron klientëve tanë mbulesë globale falas për shpenzimet mjekësore Covid-19 dhe shpenzimet e karantinës, nëse ata i bëjnë këto shpenzime gjatë udhëtimit të tyre”.

Ndërsa Emirates është linja e parë ajrore që ndërmori këtë hap për të rritur besimin e udhëtarëve, nuk është lojtari i parë në industrinë e turizmit që ofron pagesa për covid-19.

Kombi i Azisë Qendrore, Uzbekistani ka premtuar shumën prej 3,000 dollarë si kompensim për vizitorët që kontraktojnë Covid-19 ndërsa pushojnë atje.

Ishulli Mesdhetar i Qipros, ndërkohë, i cili rihapi kufijtë e tij drejt vendeve të zgjedhura në qershor, është duke u zotuar të mbulojë koston e akomodimit, ushqimit, pijeve dhe ilaçeve për vizitorët që testojnë pozitivisht për virusin gjatë qëndrimit të tyre.

Emirates është e njohur rregullisht një nga linjat ajrore më të mira në botë në çmimet prestigjioze vjetore të Skytrax.

Vendndodhja strategjike e Emiratet e Bashkuara Arabe midis Omanit dhe Arabisë Saudite e bën atë një lidhje thelbësore për udhëtarët që shkojnë nga Perëndimi në Lindje dhe anasjelltas.

Shtabi i linjës ajrore është në Aeroportin Ndërkombëtar të Dubai, i quajtur aeroporti i tretë në botë më i ngarkuari në vitin 2018, dhe transportuesi do të ketë dëshirë të rifillojë operacionet e tij dikur të ngjeshura ndërkombëtare.