Emigranti britanik: Nëse qëndroj në Ukrainë, do të jetoj me frikë

Ndërsa tensionet përshkallëzohen, shumë emigrantë në Ukrainë po përballen me vendime të vështira nëse do të përpiqen të largohen nga vendi, raporton BBC.

Gavin Guests, një shtetas britanik që punon si koordinator dhe mësues për nevoja të veçanta në Ukrainë, së fundmi është zhvendosur në qytetin perëndimor të Lviv nga Kievi.

Ai dëshiron të largohet nga vendi me qenin e tij të shpëtimit, por thotë se Britania e Madhe, ndryshe nga qeveria amerikane, nuk ka lëshuar heqje dorë nga kafshët shtëpiake, gjë që po e bën të vështirë për të udhëtimin.

Gavin mendon se ka mbetur përballë zgjedhjes për të lënë qenin e tij pas ose “të qëndrojë dhe të jetojë me frikë”.

“Unë mendoj se më në fund njerëzit vendas kanë filluar të kuptojnë se çfarë po ndodhë. Ne jemi disi në këtë gjendje fluksi”, thotë ai.