Foto: BIRN/Tiranë

Ekspozita shqiptare shfaq fytyrat e diktaturës

Hoxha ishte Sekretar i Parë i Byrosë Politike deri në vdekjen e tij në 1985, kur u zëvendësua nga Ramiz Alia deri në rrëzimin e regjimit komunist. Në ekspozitë janë ekspozuar gjithashtu portrete të zyrtarëve të shërbimit të sigurimit shtetëror, figurave të larta policore dhe gjyqësore dhe shefave të kampeve të burgimit.

“Në murin e kësaj ekspozite janë fotot e personave që ishin përgjegjës për vendime të rëndësishme në lidhje me shkeljet e të drejtave të njeriut dhe represionin e ushtruar nga regjimi komunist. Edhe pas rënies së regjimit, ata nuk u përballën me drejtësinë për vendimet që morën, as nuk u penduan për veprimet e tyre”, tha Instituti për Demokraci Media dhe Kulturë, i cili organizoi ekspozitën me Institutin për Studimin e Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit.

Ekspozita po mbahet në kuadër të “Ditëve të Kujtesës”, një sërë aktivitetesh me fokus të kaluarën komuniste të Shqipërisë.

.