Ekspertët e NASA-s flasin publikisht për UFO-t: Janë vërejtur rreth 800 fenomene të pashpjegueshme në hapësirë

Në një takim publik të parë rrallë në Uashington, një panel ekspertësh të përzgjedhur nga NASA për ta studiuar çështjen e ndjeshme të UFO-ve përsëriti të mërkurën se duhet mbledhur më shumë informacion për t’i shpjeguar fenomenet.

Të dhënat ekzistuese dhe deklaratat e dëshmitarëve okularë nuk janë të mjaftueshme për të ofruar prova bindëse për natyrën dhe origjinën e një ngjarjeje të caktuar, thotë David Spergel, astrofizikan që kryeson panelin. Ne kemi nevojë për të dhëna me cilësi të lartë.

Një raport duhet të publikohet në verë që përshkruan se si të arrihet kjo.

NASA njoftoi fillimin e hulumtimit vitin e kaluar dhe në tetor emëroi të paktën 16 ekspertë për këtë qëllim. Mes tyre janë shkencëtarë të dalluar, si dhe udhëheqësit e rregullatorit të aviacionit civil amerikan (FAA) dhe ish-astronauti Scott Kelly.

Detyra e tyre nuk është të numërojnë fenomene anormale të paidentifikuara – siç quhen zyrtarisht – për të shpjeguar disa ngjarje të vëzhguara deri më tani, por t’i japin rekomandime NASA-s se si t’i qaset temës në të ardhmen.

Deri më sot janë vërejtur rreth tetëqind dukuri të pashpjegueshme në ajër, ka deklaruar Sean Kirkpatrick, drejtor i zyrës që merret me këtë çështje brenda Ministrisë së Mbrojtjes.

Por ndoshta 2 deri në 5 përqind e tyre janë vërtet jonormale, ka thënë ai.

Tema është shumë serioze, thuhet në njoftimin e NASA-s të mërkurën, sepse ka të bëjë me sigurinë kombëtare dhe trafikun ajror në të njëjtën kohë.

Por ngjall edhe interes të madh publik për shkak të konceptit të një objekti fluturues të paidentifikuar (UFO) që po na e provokon imagjinatën tonë.

Në këtë kohë, ne nuk kemi ndonjë provë të qartë të një lidhjeje midis fenomeneve anormale të pashpjegueshme dhe jetës jashtëtokësore, ka deklaruar David Grinspoon, anëtar i panelit të ekspertëve.

Nicola Fox, bashkëpunëtore me kohë të pjesshme në NASA, i dënoi ngacmimet në internet të anëtarëve të panelit në fillim të takimit.

Takimi, i cili zgjati disa orë, u transmetua drejtpërdrejt në internet të mërkurën, dhe një pjesë e tij iu kushtua pyetjeve të publikut të dërguara paraprakisht përmes internetit.

Transparenca është shumë e nevojshme, thekson agjencia amerikane e hapësirës, ​​për ta larguar stigmën nga kjo temë. /Dnevnik.hr

Përgatiti: Nuhi Shala