Donika Kadaj- Bujupi. FOTO- Donika-Kadaj-Bujupi

Donika Kadaj-Bujupi nuk garon për deputete në këto zgjedhje

Deputetja nga radhët e AAK-së, Donika Kadaj- Bujupi nuk do jetë pjesë e garës për deputete në zgjedhjet e 14 shkurtit.

Këtë ajo e ka bërë të ditur përmes një njoftimi në rrjetin Facebook.

Arsyen për mos pjesëmarrje në këto zgjedhje ajo e ka konsideruar të qenit në mes mundësive dhe pasi skena politike sipas saj po ndryshon dhe nuk përkon me bindjet e saj.

Më poshtë keni njoftimin e plotë të deputetes Donika Kadaj-Bujupi.

Angazhimin politik përherë e kam parë në funksion të së mirës së përgjithshme, rritjes së barazisë së qytetarëve, dhe krijimit të një hapësire të re për gruan në sferën publike. Secila përpjekje imja është menduar në këtë drejtim.
Si deputete përmes diskutimeve e propozimeve institucionale e legjislative; në rrugë përmes protestës të përbashkëta. Ky rrugëtim politik sigurisht se i ka pasur lëshimet e veta. Por edhe mos suksesin. Por me rëndësi është që, përkundër rrjedhës, ka pasur kohëra të rëndësishme arritjesh e momente të kujtueshme të përmbushjes.
Duke e parë që hapësira politike sot po ndryshon, dhe duke mos e gjetur shprehjen e organizuar e kolektive për bindjet e mia, unë kam vendosur që në këtë proces zgjedhor të mos garojë. E gjetur mes dy mundësish: të garojë për vete duke bërë kompromis me bindjet e mia, ose te mos marrë pjesë në garë duke bërë kompromis me interesin vetanak, kam zgjedhur të dytën. Më e rëndësishme është t’u mbetem besnike bindjeve të mia, të cilat mund të gjejnë shprehje politike në të ardhmen, se sa të heq dorë nga ato e ta depolitizojë rolin e përfaqësueses.
Dua t’i falendeoj të gjithë ata me të cilët kam bashkëpunuar. Dua t’i falenderojë të gjithë kolegët për sjelljet e tyre kolegiale. Veçanërsisht dua t’i falenderoj të gjithë mbështetësitë e mi, ata që më ndoqën, ata që më votuan, ata që më besuan mua e ma besuan përfaqësimin e tyre në Kuvend, ata që janë meritorët kryesor për sukseset elektorale të miat, dhe që ma mundësuan këtë përvojë të jashtëzakonshme në politikë.
Ne do të shihemi prapë. Deri atëherë faleminderit.”