Djali i Enver Hoxhës ankohet tek Ambasada e Amerikës

Djali i diktatorit shqiptar, Enver Hoxha, të hënën akuzoi Qeverinë për arrogancë dhe “sjellje fashiste” pasi autoritetet dëbuan atë dhe familjen e tij nga një ndërtesë apartamentesh, raporton AP.

Ilir Hoxha, djali i madh i diktatorit, tha se autoritetet gjatë javës së kaluar i nxorën me forcë nga banesa e tyre në periferi të Tiranës pa paralajmërim. Ata nuk ishin në gjendje të merrnin gjërat e tyre, të cilat më vonë u grabitën nga njerëz të tjerë.

Në një letër të hapur drejtuar kryeministrit Edi Rama, ambasadorëve të ShBA-së dhe BE-së, Hoxha përmendi “përndjekjen e familjes së Enver Hoxhës” nga Qeveria e tashme e majtë, por edhe pas rënies së regjimit komunist, Qeveria e atëhershme dy herë i kishte dëbuar ata nga shtëpitë.

“Ne pësuam jo vetëm dëme materiale, por edhe morale sepse gjërat e shtëpive tona përfunduan në duart e njerëzve të panjohur”, tha ai.

Hoxha tha se ai do të padisë Qeverinë për shkeljen e të drejtave të njeriut dhe dëmtimin moral.

Qeveria ka shembur rreth 300 ndërtesa për të bërë vend për zgjerimin e unazës së Tiranës.

Më parë nëna e Ilir Hoxhës, Nexhmija, e cila vdiq në shkurt, gjithashtu kundërshtoi prishjen e banesës së tyre.

Enver Hoxha qeverisi Shqipërinë me një grusht të hekurt nga viti 1944 deri në vdekjen e tij më 1985, pesë vjet para se një revoltë studentore të rrëzonte regjimin komunist.

Hoxha ka dy djem dhe një vajzë.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!