Detajet e fundit nga urgjenca kroate, kjo është gjendja e pacientëve

Drejtoresha e Institutit të Mjekësisë Urgjente, Maja Grba Bujeviq ka folur rreth gjendjes shëndetësore të pacientëve të shtrirë në spitalin e Brodit.

Ajo tha për mediat kroate se kishte 42 vetë në Spitalin e Përgjithshëm në Slavonski Brod.

“Dy prej tyre janë në kujdes intensiv dhe pesë njerëz u operuan gjatë ditës. Një person është në Klinikën e Traumatologjisë në Zagreb”, tha Bujeviq, duke shtuar se dy persona në njësinë e kujdesit intensiv janë në rrezik.

“14 persona kanë lëndime serioze, të tjerët nuk janë lëndime serioze dhe ata planifikohen të lirohen nga spitali nesër dhe pasnesër”, tha Bujeviq.

Ajo tha se 15 persona nga autobusi janë vendosur në një konvikt jo shumë larg Slavonski Brod.

“Ne të gjithë kujdesemi për ta. Qeveria kroate i ka ofruar të gjithë ndihmën ambasadorit të Kosovës. Transporti po rregullohet gjithashtu pas daljes nga spitali, në varësi të ardhjes së familjeve të tyre, dhe ne duhet të jemi të kujdesshëm atje,” tha Bujeviq.

Bujeviq shpjegoi se ndihma psikologjike për fëmijët nga autobusi filloi menjëherë pas pranimit në spital, dhe gjatë ditës iu dha të gjithëve që kishin nevojë për të.

Lidhur me ndërhyrjen e shërbimeve të urgjencës në autostradë, drejtoresha e Institutit të Mjekësisë Emergjente tha se ajo ishte “jashtëzakonisht e kërkuar”.

“Ky spital ka kryer ushtrime për aksidente të mëdha dhe katastrofa për 10 vjet. Tetë ekipe të ambulancës shkuan në fushë brenda 11 minutash. Kishte gjithashtu pak fat, sepse kishte një ndërrim të ekipeve që punonin nga ora 7. Të tjerët erdhën nga Gradishka dhe Vrpolje “, tha Bujeviq./TV21