Deputetja Duda Balje formon parti

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Duda Balje, e cila siguruar ulëse në legjislativ në zgjedhjet e 6 tetorit në kuadër të 6+, ka bërë të ditur se ka themeluar partinë e saj.

Unioni Social Demokratik quhet partia e Baljes, e cila është regjistruar edhe në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ).

Përmes një publikimi në Facebook, Balje ka thënë se SDU do të mbrojë drejtësinë sociale dhe një shoqëri më humane me mundësi të barabarta për të gjithë.

“Ne do ta përqendrojmë energjinë tonë në përkujdesjen ndaj të papunëve, rritjen e përfshirjes së të rinjve në sektorin publik, për një status më të dinjitetshëm të klasës së mesme, një status më të barabartë për gratë dhe pjesëmarrjen e grupeve të margjinalizuara dhe të prekshme në procesin e vendimmarrjes”, thuhet në njoftimin e saj.

Me 9 nëntor të vitit të kaluar, Balje pati bërë të ditur se ka dhënë dorëheqje nga të gjitha pozitat në Partinë Demokratike të Boshnjakëve(DSB).

Balje ka njoftuar se ky vendim ka ardhur pasi që sipas saj, është prishur harmonia brenda partisë nga agresiviteti i shprehur gjatë fushatës për zgjedhjet e 6 tetorit.

Ajo ka thënë se në legjislaturën e re do të angazhohet përmes grupit parlamentar 6+.

Duda Balje në zgjedhjet e fundit ka marrë 2,751 vota.

Poštovani, Obaveštavamo vas o početku funkcionisanja novoregistrovanog političkog subjekta – Socijaldemokratske unije…

Publiée par Duda Balje sur Mardi 14 janvier 2020

Më poshtë e gjeni të plotë njoftimin e deputetes Duda Balje në Facebook:

Po ju shkruajmë për t’ju informuar për fillimin e funksionimit të subjektit politik të regjistruar rishtazi – Unioni Social Demokratik (SDU).

Partia u formua nga një numër i madh i njerëzve që po mendojnë njësoj, me qëllimin e përbashkët për të siguruar diçka ndryshe në arenën tonë politike, për të rikthyer fuqinë politike te njerëzit nga të cilët vie, për të devijuar aktivitetet politike në interesin e drejtpërdrejtë të njerëzve dhe jo nga një numër i vogël personash.

Unioni ynë i ri Social Demokratik është një parti e atyre që ndajnë të njëjtat ide, të atyre që do të punojnë për të bërë ndryshimet që duhen, jo të atyre që thjesht flasin për to. SDU është një palë e atyre që jetojnë nga puna, dija, angazhimi dhe jo nga ata që jetojnë nga shfrytëzimi i padrejtë i punës, njohurive dhe angazhimit të të tjerëve.

SDU është një parti e njerëzve të ndershëm, punëtorë në kuptimin më të gjerë demokratik, një parti e të rinjve krijues, një parti  poetësh dhe artistësh, një parti e avokatëve dhe mjekëve tanë, një parti e një sipërmarrësi të përgjegjshëm, një intelektual, një shtëpiake, një person që punon në sektorin e përdorshmërisë, një parti e arsimtarëve të fëmijëve tanë, etj.  e partisë së shtypur, e më të dobëtve, të pambrojturve, të fermerëve, bagëtive…

Një parti e popullit tonë në diasporë, ideve dhe mbështetjes së tyre.

SDU do të mbrojë drejtësinë sociale dhe një shoqëri më humane me mundësi të barabarta për të gjithë, me përfshirjen e njerëzve të arsyeshëm, të ndershëm dhe punëtorë. Ne do ta përqendrojmë energjinë tonë në përkujdesjen ndaj të papunëve, rritjen e përfshirjes së të rinjve në sektorin publik, për një status më të dinjitetshëm të klasës së mesme, një status më të barabartë për gratë dhe pjesëmarrjen e grupeve të margjinalizuara dhe të prekshme në procesin e vendimmarrjes.

Partia jonë (SDU) do të punojë fuqishëm për lirinë e shprehjes dhe vendosmërisë kombëtare si një përvojë e patjetërsueshme e çdo qytetari dhe çdo anëtari të bashkësive kombëtare. Ne do të përpiqemi për afirmimin e thesareve kulturore dhe të tjera kombëtare të boshnjakëve tanë dhe të gjitha bashkësive të tjera etnike, ushqimin e veçorive kombëtare, gjuhëve dhe shkrimeve, mbrojtjen e origjinalitetit, si dhe format demokratike të përhapjes kulturore dhe të tjera pa sundim.

SDU është një parti moderne që ofron një alternative të sfidave sociale, ekonomike, kulturore dhe të tjera në një mënyrë bashkëkohore. Vlerat tona thelbësore janë barazia, solidariteti dhe liria. Themeli dhe vena e prizave të partisë sonë të re janë anëtarë të motivuar në mënyrë aktive, mbi energjinë e tyre, idetë, planet …

Për shkak të të gjithë këtyre, jam e sigurt që kemi marrë vendimin e duhur. Energjia dhe entuziazmi i jashtëzakonshëm i të gjithë atyre që dhanë mbështetjen na bindën edhe më tej se ne ishim në rrugën e duhur dhe na nxiti më tej të jemi pozitivë dhe të luftojmë për ruajtjen dhe aktivizimin e vlerave të vërteta social demokratike.

Duda Balje, deputete e Kuvendit të Kosovës