Deputetët votuan Avokatin e Popullit

Kuvendi i Kosovës e ka zgjedhur Naim Qelajn Avokat të Popullit.

Për zgjedhjen e Qelajt në këtë pozitë kanë votuar 93 deputetë, 16 vota kanë qenë të pavlefshme, 69 vota për, 5 kundër dhe 3 abstenime.

Naim Qelaj në Qeverinë Haradinaj ka qenë zëvendësministër i Drejtësisë nga radhët e AAK-së, kurse ka qenë edhe i koordinator nacional për mbrojtje nga dhuna në familje.