Isa Mustafa - Foto: Atdhe Mulla

Dënohet Isa Mustafa

Vendimi për dënimin është marrë nga Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa bazuar në ankesën e BIRN dhe Internews Kosova.

Sipas vendimit të PZAP-it Mustafa shkeli kodin zgjedhor kur në postimin e tij të datës 17 tetor në  profilin e tij të Facebook publikoi fotografi me fëmijë të cilët mbanin bluza me mbishkrimin Lidhja Demokratike e Kosovës.

Fushata zgjedhore për zgjedhjet komunale 2017-ës është shoqëruar me shumë shkelje të kodit të zgjedhjeve nga ana  e partive politike.

27 Ankesa të Aprovuara të BIRN/Internews Kosova ndaj Partive Politike

Ekipi i Monitoruesve të BIRN dhe Internews Kosova deri më tani ka dorëzuar 110 ankesa në PZAP prej të cilave partitë politike deri më tani janë dënuar me 98 mijë euro.