Foto: Urim Krasniqi/KALLXO.com

Dega e LDK-së në Prizren: Pushteti komunal po kërcënon me largim nga zyret subjektet opozitare

Dega e Lidhjes Demokratike të Kosovës në Prizren po pretendon se pushteti komunal në Prizren ka filluar që përmes shantazhit dhe kërcënimit të largojë nga zyret e tyre subjektet opozitare.

Sipas kësaj dege, institucionet komunale të Prizrenit ua kanë sjellë vendimin për t’i “dëbuar” nga zyret në të cilat LDK vepron pothuajse që 20 vite.

Sipas LDK-së, pushteti i drejtuar nga Mytaher Haskuka, ka injoruar në vazhdimësi kërkesën e partive politike të bërë para një viti për një takim bashkëpunues.

Ky është reagimi i plotë i publikuar në rrjetin social “Facebook”.

Pushteti komunal në Prizren ka filluar shpërfaqjen haptazi të mendësisë jodemokratike, të shantazhit dhe kërcënimit me largim nga zyret e tyre të subjekteve opozitare, në pragë të zgjedhjeve lokale.

Kryetari Haskuka dhe kabineti i tij, e për më shumë edhe krejt partia prej nga ata vijnë, duket se nuk e kanë as idenë e funksionimit të demokracisë.

Shtetet demokratike e marrin për obligim mbështetjen logjistike të funksionimit të veprimtarisë së subjekteve politike, sidomos të atyre që fitojnë besimin popullor për përfaqësim në nivel lokal e qendror.

Bazuar në këtë parim, risjellim në kujtesë se Asambleja Komunale, gjatë qeverisjës së LDK-së me Prizrenin, ka pas marrë vendim që të ju ofrohet pa pagesë nga një zyre të gjitha partive partive politike të cilat arrijnë të futen në Asamblen Komunale, ndërkohe që atëherë është menduar të sigurohen gjithashtu edhe zyre për të gjithë deputetet e Parlamentit të Kosovës, që vijnë nga Prizreni, në mënyrë që t’ju mundësohet kontakti sa më i lehtë qytetarëve prizrenas me të zgjedhurit e tyre.

Por, ku pyesin pushteti aktual për vlerën e transparencës e të komunikimit me qytetarët, nuk duan t’ia dijnë as për shtyllat bazë të zhvillimit të demokracisë në të cilat futen partitë politike, shoqëria civile, OJQ-të e organizime tjera civile e shoqërore e grupet e ndryshme të interesit publik.

Për të gjitha këto, ky pushtet është mbyllur hermetikisht dhe rri duke nxjerrur vendime që ngjajnë me fletrrufetë e kohës së komunizmit.

Me arrogancë e në frymë shantazhi na e sollen sot vendimin për të na dëbuar nga zyret në të cilat LDK vepron pothuajse qe 20 vite. 

Ndërkohë që kanë injoruar në vazhdimësi, kërkesën e partive politike të bërë para një viti për një takim bashkëpunues.

Afrimi i zgjedhjeve komunale, shihet qartë se tek Kryetari Haskuka, ka filluar të shpërfaq pasiguri dhe panikë.

Paaftësia tij për të qeverisur, gjendja e mjerueshme në të cilën e ka sjellur Prizrenin, skandalet korruptive e abuzuese pa fund të administratës komunale, nuk mund ti mbuloi me nxjerrjen nga zyret dhe hudhjen në rrugë të partive opozitare vetëm pak muaj para zgjedhjeve lokale.