COVID-19 nuk ia lë shenjë: Trendi i shitjes së telefonave të mençur vazhdon të rritet

Pavarësisht krizës globale të shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, tregu global i telefonave të mençur nuk ka qenë kurrë më i mirë. Për më tepër, ky trend po shënon rritje të vazhdueshme. shkruajnë analistë nga International Data Corporation (IDC), IDC. Kjo rritje, edhe pse minimale, ende nuk është e papërfillshme, thonë këta analistë, duke shtuar se duhet falendëruar maninë për 5G dhe tregjet e reja si Japonia, Lindja e Mesme dhe Afrika për rritjen, raporton Techradar.

Indeksi IDC vlerëson se shitjet e telefonave të mençur do të rriten 7.4 për qind këtë vit në 1.37 miliardë pajisje. Rritja i atribuohet një rritjeje “të shëndetshme” të shpërndarjes së pajisjeve iOS me 13.8 përqind dhe Android me 6.2 përqind. Vitin e ardhshëm, parashikon IDC, tregu global i telefonave inteligjentë do të rritet me 3.4 përqind të tjerë.

Edhe pse rimëkëmbja është kryesisht për shkak të Lindjes së Mesme dhe Afrikës, tregjet në Amerikë, Evropë dhe Kinë do të kenë akoma rezultate më të dobëta se 2019.

“Tregu i telefonave inteligjentë në vitin 2020 ishte më mirë i përgatitur për sa i përket zinxhirit të furnizimit, pasi të gjithë prisnin rritje,” komentoi Ryan Reith, nënkryetar i divizionit të IDC -së për celularët dhe pajisjet e konsumit.

Viti 2020 ishte i dobët për shkak të pandemisë, por të gjitha brendet më të mira vazhduan prodhimin, dhe ndryshimi i vetëm ishte koha e dorëzimit. Kështu që sot ne kemi një stok shumë më të shëndetshëm të pajisjeve sesa, të themi, situatën me kompjuterët dhe tastierat e lojërave, të cilat kanë të bëjnë me rritjen e interesit dhe shpërndarjen e kufizuar të këtij tremujori. ‘

Të gjithë në kërkim të  5G

Ndikimi në rritje i teknologjisë 5G po nxit gjithashtu rritjen, shkruan IDC. Konsumatorët duan të azhurnojnë pajisjen e tyre për të mbështetur teknologjinë e re, kështu që ata zgjedhin pajisje më të shtrenjta. Në të njëjtën kohë, çmimet e pajisjeve 4G po bien, gjë që rezulton në një treg ku telefonat inteligjentë 5G po rriten me 123.4 përqind në vit. Siç pritej, Kina është tregu kryesor për 5G dhe kap 47.1 përqind të tregut global, e ndjekur nga Shtetet e Bashkuara me 16 përqind, India me 6.1 përqind dhe Japonia me 4.1 përqind. Deri në fund të vitit 2021, IDC pret që telefonat 5G të përbëjnë më shumë se gjysmën e shitjeve globale të telefonave inteligjentë – deri në 54.1 përqind.