Coronavirus: Mënyrat për të qëndruar në rrjete sociale derisa jeni në 'karantinë'

Derisa shkollat mbyllen dhe disa njerëz punojnë nga shtëpia, shumë po ndjehen të ndërprerë nga jeta e përditshme dhe jeta shoqërore, raporton BBC.

Por, interneti ofron një mundësi për të qëndruar të lidhur dhe për të na mbajtur të gjithë të argëtuar dhe të edukuar gjatë ditëve të izolimit.

Këtu janë vetëm disa nga mënyrat se si njerëzit tashmë po përdorin teknologjinë për të ngritur shpirtrat e tyre.

Socializimi nga distanca

Grupet gjithashtu kanë gjetur mënyra të reja për t’u shoqëruar.

Kuizet e Goose zakonisht zhvillojnë 45 kuize pijetore në Skoci, por kanë filluar të bëjë seanca (kuize) online live çdo natë, me qindra pjesëmarrës.

“Kanë kaluar disa javë shumë të këqija dhe kuizet e bashkojnë komunitetin,” thotë Andrew Wildgoose, themeluesi i Quizzes të Goose.

“Kështu që ne kemi dashur të gjejmë një mënyrë që njerëzit t’i shijojnë ende ata”, thotë ai

Muzetë dhe galeritë e artit

Për ata që dëshirojnë gjërat kulturore, muzetë dhe galeritë kanë postuar në rrjetet sociale nën hashtag #museumfromhome (muze nga shtëpia), duke treguar koleksionet e tyre.

Një ekspozitë në God House në Southampton është duke pasur një “nisje virtuale” të shtunën, pasi vendi është mbyllur për shkak të koronavirusit.

Videot e stërvitjes

Klasat e ushtrimeve kanë kaluar nga palestrat në internet, duke krijuar video ose “jetë” në Instagram dhe Facebook.

Shumë klube palestër, duke përfshirë Barry’s, Crossfit dhe David Lloyd, po ofrojnë stërvitje në internet që njerëzit mund të bëjnë palestër  në shtëpi.

Amanda Dufour, një mësuese e jogës e cila aktualisht është e izoluar, ka plasuar videot në YouTube për t’u ndjekur dhe ka dhënë mësime përmes Zoom dhe Skype.

“Gjëja më e mirë në lidhje me jogën është që ju mund ta bëni atë kudo, pa pajisje,” thotë ajo.

Gatimi

Pas mungesave të ushqimit në supermarkete, ushqimi “po bëhet” në internet, duke postuar këshilla për përbërës dhe receta alternative me një dollap ushqimi të kufizuar.

Nia Williams, drejtore e Slow Food Wales, një lëvizje me bazë që promovon ushqimin lokal dhe gatimin tradicional, po bën video udhëzuese për frutat dhe perimet në shtëpi.

“Ne kemi pasur kaq shumë liri dhe akses në jetën tonë kohët e fundit, kështu që tani njerëzit kanë kaluar në shok”, thotë Nia.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!