Coronavirus: La Marina bëhet rajoni i dytë në Spanjë që do të bllokohet në vetëm 24 orë

Spanja ka mbyllur përsëri një rajon të dytë në vetëm 24 orë pas rritjes së rasteve së coronavirusit.

Njerëzit do të ndalohen të hyjnë ose të largohen nga La Marina, afër Lugo në Galicia, për pesë ditë nga mesnata e së dielës, përveç nëse kanë arsye pune.

Vendimi vjen pasi një shpërthimi të ri ku më shumë se 100 njerëz të testuar dolën pozitiv me COVID-19, raporton Independent.

70,000 njerëzve që jetojnë në rajon do të lejohen të lëvizin midis 14 bashkive të tij, megjithëse inkurajohen të qëndrojnë në zonën e tyre për të kufizuar përhapjen e virusit.

Maska për fytyrën do të jetë e detyrueshme në publik dhe grupeve me më shumë se 10 persona do të ndalohet takimi nëse nuk janë nga e njëjta shtëpi.