Certifikohen kandidatët për zgjedhje në Podujevë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka njoftuar se ka certifikuar  tre kandidatët që garojnë për zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar të Podujevës.

Naim Fetahu nga Partia Demokratike e Kosovës, Nexhmi Rudari nga Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Shpejtim  Bulliqi do të synojnë postin e të parit të Podujevës.

Njoftimi i plotë i KQZ-së :

Në zgjedhjet e jashtëzakonshme për Kryetar të Komunës së Podujevës, më 20 shkurt 2020, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka marrë vendim për certifikimin e 3 kandidatëve si dhe më 2 mars është tërhequr shorti për renditjen e tyre në fletëvotim:

  1. Naim Fetahu

Partia Demokratike e Kosovës – PDK

  1. Nexhmi Rudari

Lidhja Demokratike e Kosovës – LDK

  1. Shpejtim Bulliqi

Lëvizja Vetëvendosje!

Komuna e Podujevës që nga muaji shkurt udhëhiqet nga nënkryetari Nexhmi Rudari, pasi kryetari i saj, Agim Veliu kishte dhënë dorëheqje për tu bërë pjesë e Qeverisë Kurti.

Për shkak të pandemisë COVID-19 zgjedhjet në këtë komunë ishin shtyer.

Anulimi i zgjedhjeve në Podujevë, reagon KQZ