Vjosa Osmani

Vjosa Osmani - Foto Jetmir Hoxha/Kallxo.com

Çekia përfundon presidencën e Këshillit të Evropës, Presidentja Osmani e falënderon për ndihmën ndaj Kosovës

Republika e Çekisë ka përmbullur presidendën e Këshillit të Evropës dhe me këtë rast, presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka falënderuar kryeministrin, Peter Fiala për ndihmën dhënë Kosovën në rrugën Europiane.
Përmes rrjetit Twitter, Osmani shtoi se do vazhdojnë bashkëpunimin e shkëlqyeshëm.

“Derisa Republika e Çekisë përfundon Presidencën e saj në Këshilli të BE-së, dua të falënderoj Kryeministrin Peter Fiala për lidershipin e shquar të Çekisë dhe ndihmën ndaj Kosovës në në rrugën e saj evropiane. Mezi pres të vazhdojmë bashkëpunimin tonë të shkëlqyer”- është shprehur Osmani.

Gjatë kohës sa Çekia mbajti presidencën e Këshillit të BE-së janë bërë hapa përpara sa i përket liberalizmit të vizave për Kosovën, ku tashmë është bërë e ditur se lëvizja pa viza në zonën Shëngen pritet te nis nga janari i vitit 2024.