Britania bllokon dërgesën me rroba mbrojtëse nga Turqia pasi " nuk i plotëson standardet mjekësore"

Një ministër i kabinetit ka konfirmuar se 400,000 kostume nga Turqia për të mbrojtur mjekët nga coronavirusi janë bllokuar sepse ishin me cilësi të dobët, por ai këmbënguli se “furnizimet e forta” tani po vinin në vijën e parë, shkruan Guardian.

Pajisjet mbrojtëse personale (PPE) nga Turqia u paralajmëruan nga ministrat disa javë më parë si një dërgesë “shumë domethënëse” që do të lehtësonte mungesën e rrobave në NHS , por shpërndarja u shndërrua në copëza pasi u vonua vazhdimisht.

Në një goditje të fundit për qeverinë, Brandon Lewis, sekretari i Irlandës Veriore, pranoi të enjten se rrobat në fakt ishin të padobishme për qëllime mjekësore.

Downing Street tha që NHS tani ishte në negociata për të sjellur rroba të reja, ose do të kërkonte një rimbursim nga furnizuesi por nuk dha detaje në lidhje me koston e dërgimit të një aeroplani RAF për të marrë sendet.

Artikujt janë duke u mbajtur në një strukturë afër aeroportit Heathrow dhe burime thanë që DHSC kishte për qëllim të kërkojë një rimbursim, siç ka bërë në situata të ngjashme në të kaluarën.

Zëdhënësi zyrtar i kryeministrit tha: “Të gjitha dërgesat e PPE kontrollohen për të siguruar që pajisjet plotësojnë standardet e sigurisë dhe të cilësisë për personelin tonë. Nëse pajisjet nuk i plotësojnë specifikimet tona ose nuk i kalojnë proceset e garancive, ato nuk lëshohen në vijën e parë. ”

Përktheu- Drenusha Ramadani