Foto: Getty Images

BE harton planin global për kërkimin e një vaksine kundër COVID-19

Bashkimi Evropian ka hartuar një plan bashkëpunimi global për kërkimin e një vaksine kundër Covid-19.

Plani është iniciativë e Komisionit të BE, Italisë, Francës, Gjermanisë, Norvegjisë dhe Këshillit Evropian.

Ky plan paraqitet më 4 maj në Konferencën e Donatorëve që synon të mbledhë të paktën 7.5 miliardë euro.

Teksti është nënshkruar nga kancelarja Merkel, kryeministri norvegjez, Conte, Macron, presidenti i KE Michel. Solberg dhe presidentja e KE, Ursula von Der Leyen.RTV21

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!