Barnatoret kujdestare në Prizren gjatë tri ditëve

Drejtori komunal i Shëndetësisë në Prizren, Visar Shehu, ka njoftuar se cilat do të jenë barnatoret kujdestare.

Sipas Shehut, këto barnatore do të kujdestarojnë gjatë ditës së sotme (e diel), të hënën dhe të martën.

Për datën 29.03.2020 e diel: “Menthae Pharm”, te QKMF, “Sara pharm”, te Spitali, “Gama 89” në Ortakoll, “Alba Pharm” në Bazhdarhane, “T-Pharm Aspirin c” në Arbanë.

Për datën 30.03.2020, e hënë: “Nana” te QKMF, “Barkos” te Spitali, “OAZA” në Ortakoll, “Ragip Kaçka” në Bazhdarhane, “Lumnishta” në Arbanë.

Për datën 31.03.2020, e martë: “Zana” te QKMF, “Betim-Pharm” te Spitali, “Lindi” në Ortakoll, “Mr-Pharm”, në Bazhdarhane, “Natyra” në Arbanë.

Me vendimin e Qeverisë së Kosovës, nga e shtuna, datë 28.03.2020 orari i punës së barnatoreve gjatë kohëzgjatjes së pandemisë së shkaktuar nga coronavirusi nuk mund të fillojë para orës 06:00 dhe as të vazhdojë pas orës 17:00.

Ky vendim ka të bëjë me të gjitha barnatoret e Republikës së Kosovës në përjashtim të barnatoreve kujdestare.

Shkurtohet orari i punës në barnatore gjatë kohëzgjatjes së pandemisë