FOTO:BBC

Astronautja e parë arabe arrin në stacionin hapësinor

Astronautja e parë arabe që ka udhëtuar në hapësirë ka mbërritur në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës (ISS).

Rayyanah Barnawi është një nga dy sauditët në misionin e dytë privat të Axiom Space, i cili u ngrit me një raketë SpaceX Falcon 9 nga SHBA të dielën, raporton BBC.

Gjatë 10 ditëve të saj të planifikuara në orbitë, shkencëtarja 34-vjeçare planifikon të kryejë kërkime për kancerin e qelizave staminale dhe të gjirit.

Ajo shpreson të frymëzojë gratë nga Lindja e Mesme.

Në një video të bërë në hapësirë para se të arrinte në ISS, ajo tha: “Për njerëzit nëpër botë, e ardhmja duket shumë e ndritur. Dua që ju të keni ëndrra të mëdha, të besoni në vete dhe të besoni në njerëzimin”.