Blerim Vela

Analisti Blerim Vela: Ky është zhvleftësim masiv i zgjedhjeve

Analisti Blerim Vela përmes një shkrimi në ‘Facebook’ ka reaguar pas publikimi të vendimit të Gjykatës Kushtetuese.

Vela ka shkruar se sot janë ndërruar rregullat e lojës në politikë, por sipas tij pa ndryshim të Kushtetutës.

Tutje, Vela ka shkruar se po ashtu po krijohet hapësira që akterë politikë dhe ekonomikë pa qenë fare pjesë e procesit, të udhëheqin me pushtetin

Ky është shkrimi i tij:

Sot janë ndërruar rregullat e lojës në politikë, por pa ndryshim të Kushtetutës. Ky është zhvleftësim masiv i zgjedhjeve si garë mes partive politike dhe si proces që përcakton se kush udhëheq me qeverinë. Vendim-marrja reale nuk buron nga kutitë e votimit, por nga marrëveshjet politike jashtë institucioneve. Po ashtu, sot po krijohet hapësira që akterë politik/ekonomik, pa qenë fare pjesë e procesit zgjedhor, nesër të udhëheqin me pushtetin ekzekutiv përmes ‘blerjes’ së votës në Kuvend. Mjafton të kenë para dhe gjahu ndaj deputetëve fillon”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!