Ambasadori Kosnett kërkon dorëheqjen e Naser Shalës nga Agjencia e Pronës

Ambasadori Amerikan, Philip Cosnnet ka kërkuar dorëheqjen e Naser Shalës, i cili është në krye të Agjencisë për Krahasim dhe Verifikim të Pronës.

Përmes një postimi në Twitter, Kosnett ka deklaruar se qëndrimi i Shalës në krye të Agjencisë, po minon besimin e qytetarëve.

“I pakualifikuari Naser Shala vazhdon të qëndrojë në krye të Agjencisë për Krahasim dhe Verifikim të Pronës, duke minuar kështu besimin e qytetarëve në seleksionet bazuar në meritë (për punësim). Hapi i ndershëm për të gjithë të pakualifikuarit e emëruar është dorëheqja”, ka shkruar Kosnett.

 

Ai ka shtuar se tani është koha që partitë të propozojnë zgjidhje për t’i dhënë fund korrupsionit dhe nepotizmit.

Gazeta Jeta në Kosovë, kishte raportuar se si ish-ushtari i zv.kryeministrit të Kosovës, Fatmir Limaj, Naser Shala është zgjedhur drejtor i Agjencisë për Krahasime dhe Verifikim të Pronës, përkundër faktit se kompania britanike BDO kishte vlerësuar se ai nuk i plotësonte kushtet (nuk është i emërueshëm) për këtë pozitë.

Pas raportimeve, kishte reaguar edhe ambasadori amerikan në Kosovës, Philip Kosnett, i cili në një postim në profilin e tij në Twitter, u shpreh i zhgënjyer me vendimin e 50 deputetëve të Kuvendit të Kosovës.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!