Ambasada e SHBA-së: Kur kemi qëndrime i bëjmë përmes deklaratave, jo me ‘like’

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka reaguar lidhur me raportimet se kanë pëlqyer një Tweet ku flitej për tërheqje të njohjeve për Kosovën.

Nga ambasada u bë e ditur se në 24 orët e fundit nuk është bërë asnjë ‘like’ i qëllimshëm nga llogaria e saj në Twitter.

“Llogaria zyrtare e Ambasadës së SHBA-së në Twitter nuk ka “pëlqyer” qëllimisht asnjë postim në Twitter gjatë 24 orëve të fundit. Kur kemi qëndrime për të artikuluar, e bëjmë përmes deklaratave zyrtare, jo nga një “like” i mediave sociale” – thuhet në reagim.

Tutje, ambadasa theksoi se pavarësia e Kosovës është fakt dhe kundërshton çdo përpjekje për ta vënë në pikëpyetje sovranitetin dhe pavarësinë e Kosovës.

“Të jemi të qartë: Pavarësia e Kosovës është fakt. Qëllimi ynë parësor është të mbështesim Kosovën teksa merr vendin e saj të merituar në strukturat evropiane dhe euroatlantike. Ne kundërshtojmë kategorikisht çdo përpjekje për të vënë në pikëpyetje pavarësinë dhe sovranitetin e Kosovës” – thuhte tutje në reagimin e Ambasadës së ShBA-së në Kosovë.

Gjatë ditës pati shumë raportime se llogaria në Twitter e ambasadës amerikane pëlqeu një status të presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq ku fliste për tërheqje të njohjeve për Kosovën.