Ajri i pashëndetshëm në Prishtinë

Gjendja e ajrit sot në Prishtinë nuk është e shëndetshme për qytetarët.

Sipas matjeve të ambasadës amerikane, indeksi i ndotjes aktualisht është 159.

AQI “e pashëndetshme” është prej 151 deri 200. Çdokush mund të fillojë të përjetojë efekte negative shëndetësore, dhe anëtarët e grupeve të ndjeshme mund të  përjetojnë efekte më të rënda shëndetësore.

Këshillohet që të gjithë personat që kanë probleme të frymëmarrjes dhe fëmijët të mos ekspozohen në këtë ajër, pasi që kjo shkallë e ndotjes së ajrit mund të sjell efekte shumë të rënda shëndetësore.