AGK-ja reagon pas presioneve ndaj gazetarit të Grupit KOHA, i njëjti publikoi një shkrim për të parin e Shtimes

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e ka dënuar gjuhën e përdorur dhe reagimet fyese ndaj Agim Ademit, gazetarit të Grupit KOHA, Agim Ademi, të cilat kanë ardhur pas një shkrimi për shpenzimet e kryetarit të Shtimes, Qemajl Aliu.

Sipas AGK-së, zyrtari i lartë i Lëvizjes Vetëvendosjes në Shtime, Halil Kurteshi e ka quajtur Ademin “argat i Klanit Pronto”.

“AGK-ja e konsideron këtë gjuhë të papranueshme dhe që rrezikon direkt sigurinë e gazetarit Ademi”, thuhet në reagimin e AGK-së.

Përmes këtij reagimi Asociacioni, ka ftuar kryetarin Aliu që të distancohet nga presionet që po i bëhen gazetarit pas raportimeve të tij.

“AGK-ja e fton kryetarin Aliu që të distancohet nga presionet që po i bëhen gazetarit pas raportimeve të tij, që janë bazuar në dokumente që sigurohen me kërkesën në qasje në dokumente publike”, thuhet tutje në reagim.

Sot është shënuar Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit në të gjithë botën.