AGK-ja dënon pengimin në punë të ekipit të KALLXO.com në Spitalin Rajonal të Mitrovicës

Gjatë ditës së sotme ekipi i KALLXO.com, gazetarja Diellza Luzha dhe kameramani Blendi Shaqiri, janë penguar për të kryer detyrën e tyre në hapësirën e Spitalit Rajonal të Mitrovicës.

Derisa ekipi i KALLXO.com po tentote të realizonte një intervistë me një familjare të një pacienti i cili gjendej në këtë Spital ata janë penguar nga disa punëtorë dhe nuk janë lejuar që të kryejnë detyrën e tyre.

Në lidhje me këtë ngjarje ka reaguar edhe Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës.

Më poshtë është reagimi i plotë i AGK-së:

Bordi i AGK-së e ka pranuar me shqetësim lajmin për kërcënimin dhe pengimin në detyrë të gazetares, Diellza Luzha dhe kameramanit, Blendi Shaqiri, kolegë të portalit KALLXO.com. Ekipi medial po realizonte një kronikë në oborrin e Spitalit Rajonal të Mitrovicës.

Ekipi i KALLXO është penguar nga tre persona të paidentifikuar, pjesë e stafit të spitalit, të cilët kanë penguar xhirimin dhe i kanë bërë presion fizik kameramanit, duke ia kufizuar ekipit lëvizjen dhe duke kërcënuar me konfiskim të paisjeve.

Një veprim i tillë për AGK-në përbën presion të papranueshëm dhe rrezikon sigurinë e gazetarëve gjatë kryerjes së detyrës.

AGK-ja i bën thirrje menaxhmentit të Spitalit Rajonal të Mitrovicës që të marrë masa ndaj këtyre personave dhe të mos lejojë përsëritjen e një situate të tillë. Gjithashtu, i bëjmë thirrje Policisë dhe Prokurorisë që t’i identifikojë autorët dhe të ndërmarrë veprimet e nevojshme për të trajtuar rastin.