Foto: Shpend Ahmeti/Facebook

45 profesionistë nga Kosova ndihmuan në vlerësimin e dëmeve nga tërmeti në Shqipëri

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti ka njoftuar se 45 profesionistë nga Kosova, duke përfshirë inxhinierë e vullnetarë, profesionistë të sektorit privat, Komunës së Prishtinës dhe NPB-së kanë ndihmuar në vlerësimin e dëmeve nga tërmeti në Shqipëri.

“Në këtë fazë emergjente falë inspektimit tyre profesional ndihmuan qeverinë shqiptare që ta ketë më të qartë gjendjen e ndërtesave të dëmtuara nga tërmeti”, ka shkruar Ahmeti në Facebook.

Ahmeti ka thënë se falë përpjekjeve tyre në shumicën e shkollave në zonat e prekura nga tërmeti mund të vazhdojë mësimi.

“Faleminderit çdonjërit prej tyre”, ka përfunduar Ahmeti.

Nga tërmeti vdekjeprurës i së martës kanë mbetur të vdekur 51 persona dhe qindra të tjerë kanë mbetur të plagosur dhe pa strehim.

Po ashtu edhe shumë objekte të banimit janë shpallur si të pabanueshme.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!