15-vjeçari bën histori, diplomohet në Universitet dhe ka 4 diploma tjera

Jack Rico, vetëm 13 vjeç, u bë kryetitull me katër diploma të asociuara nga Kolegji Fullerton në Las Vegas.

Ai u diplomua gjatë pandemisë me katër diploma të asociuar nga Kolegji Fullerton. Tani, ai po merr bachelorin.

Tani, dy vjet më vonë, ai po bën histori, transmeton rtv21.tv.

Javën e ardhshme, adoleshenti i cili tani është 15 vjeç do të jetë i diplomuari më i ri që do të ecë nëpër skenë në historinë e Universitetit të Nevadës në Las Vegas.

Ai tha se kolegët nuk e trajtojnë si fëmijë, përkundër moshës.

Pasi dështoi në klasën e tretë kur u prezantua një sistem i ri mësimor, familja e Ricos mendoi se shkollimi në shtëpi ishte më i përshtatshëm për të. Tre vjet më vonë, nëna e tij, Ru Andrade, e kuptoi shpejt se sa i zgjuar ishte djali i saj.

“Në moshën 11-vjeçare, ai ishte më i zgjuar se unë”, tha ajo. “E dija se i kisha dhënë atij gjithçka që kisha dhe se ndoshta kishte nevojë për mësues më të mirë”.

Pra, çfarë pret për karrierën e tij akademike pas UNLV? Qielli është sigurisht kufiri.

“Unë nuk e di vërtet,” tha Rico. “Unë dua të marr masterin tim, por nuk e di se çfarë dua ta marr atë. Nuk kam në plan ta marr atë në histori, kështu që dua të auditoj disa kurse, të zbuloj disa nga interesat e mia të tjera dhe të shoh se çfarë nnë dua të bëj”.

Në rast se po pyesni veten, kur Rico nuk po studion, ai është si çdo adoleshent tjetër. Atij i pëlqen të shoqërohet me familjen dhe miqtë e tij dhe madje përdor krijimtarinë e tij të brendshme duke shkruar skenarë. Ai është gjithashtu një adhurues i madh i videolojërave./21Media/