array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(38) "https://kallxo.com/kulture/trashegimi/"
 }
}

Botohet monografia për Muzeun Etnologjik të Prishtinës

Instituti Albanologjik i Prishtinës ka botuar monografinë, “Muzeu Etnologjik i Prishtinës dhe funksioni i tij”, të autorit Valon Shkodra.

Pafta e brezit, perla ilire që ruhet në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë

Pafta e brezit e ushtarit ilir është një prej thesareve antike ilire që ruhet në muzeun Historik në Tiranë.

Kosova pjesë e projekteve të vullnetarëve evropianë të trashëgimisë

Lokaliteti Arkeologjik i Dresnikut në Klinë është përfshirë në kalendarin e projekteve të “European Heritage Volunteers” (EHV), për vitin 2020.

Intensifikohen punimet për restaurimin e monumentit të kulturës në Prizren

Nën kujdesin e Qendrës Rajonale të Trashëgimisë Kulturore në Prizren (QRTK), janë duke u kryer punimet për restaurimin e shtëpisë së familjes Dukagjini dhe familjes ...

Regjistrohen rrëfimet e të mbijetuarave të luftës, nga 16 marsi transmetohen në Radio Kosovë

Nga 16 marsi e deri më 19 maj 2020, në 'Radio Kosova 1' do të transmetohen 10 audio-drama me rrëfimet e grave të mbijetuara nga torturat gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Aktakuzë ndaj firmës nga Serbia për dëmtimet në Kalanë e Novobërdës

Prokuroria në Gjilan ka ngritur aktakuzë ndaj Srgjan Gjorgjeviq dhe Kompanisë ‘’Koto’’ nga Republika e Serbisë për shkak të dëmtimit të Kalasë së Novobërdës.