Aktori Mentor Zymberaj gjatë interpretimin në shfaqjen “Ëndrrat e Hamletit. Foto: MZ.

Monodrama 'Ëndrrat e Hamletit' merr çmim në Kajro të Egjipti 

Monodrama “Ëndrrat e Hamletit”, me regji të Mentor Zymberajt ka marrë çmimin kryesor në edicionin e 5-të të festivalit të monodramës, “Cairo International Days for Monodrama Festival”. 

Edicioni i sivjetmë i këtij festivali është mbajtur nga 12 deri më 16 shtator 2022 në Kajro të Egjiptit. 

Në një konkurrencë prej 13 shteteve, shfaqja kosovare “Ëndrrat e Hamletit” mori çmimin “Regjia më e mirë” e edicionit të 5-të të “Cairo International Days for Monodrama Festival”. 

Monodrama “Ëndrrat e Hamletit” është realizim i Shtëpisë Teatrore Filmike, “AKT” dhe ITI-Qendra në Kosovë, në bashkëpunim me Teatrit “Dodona” dhe Komunën e Prishtinës.