Pamje nga protesta e artistëve. Foto: KALLXO.com.

Ministria e Kulturës anulon vendimin për blerjen e veprave të artit

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka anuluar vendimin për blerjen e veprave të artit të artistëve vendor.

Vendimi i MKRS për anulimin e procedurës për blerjen e veprave të sipas thirrjes publike të shpallur më 08.10.2021, vejn pas protestave të një pjese të komunitetit të artistëve pamorë në vend.

Vendimi për anulimin është marrë nga zëvendësuesi i Sekretarit permanent të MKRS-së, Bislim Bislimi.

“Anulohet e gjithë procedura e thirrjes për blerjen e veprave të artistëve vendor- Pakoja e rimëkëmbjes ekonomike”, thuhet ndër të tjerash në vendimin e nënshkruar nga sekretari Bislimi.

 Vendimi: