Fituesit e Festivalit Mbarëkombëtar të Këngës Popullore

Ansambli “Bajram Shabani” nga Kumanova ka marrë çmimin e parë në edicionin e parë të Festivalit Mbarëkombëtar të Këngës Popullore që u mbajt dje në Rahovec me moton “N’konak të Rahovecit bashkon kënga shqipe”.

Çmimin e dytë e ndanë ansambli “Agimi” nga Prizreni dhe ansambli “Presheva” i Preshevës. Kurse çmimi i tretë i Festivali i takoi ansamblit nikoqir, “Artistët rahovecas”.

Përveç këtyre çmimeve, juria e Festivalit Mbarëkombëtar të Këngës Popullore ndau edhe “Çmimin e publikut” që e mori Ardian Limanmera.

Çmimi “Paraqitja më e mirë skenike” shkoi për këngëtaren Viola Rrustemi. Çmimi “Solisti më i mirë” i takoi  Shkëlqim Bytyçit nga ansambli “Agimi” Prizren. Po për ansamblin “Agimi’ shkoi edhe çmimi ‘Solistja më e mirë’, që e mori  Erina Ajeti.

Çmimin ‘Dueti më i mirë’,  e mori dueti Nuredin Fetahu -Qerim Hamidi nga ansambli “Bajram Shabani’ nga Kumanova.  Ky ansambël mori edhe çmimin ‘Orkestra më e kompletuar’.

Edicioni i parë i Festivalit Mbarëkombëtari i Këngës Popullore është mbajtur dje në Shtëpinë e Kulturës “Mensur Zyberaj” në Rahovec.

Pjesë e këtij edicioni ishin ansamble dhe këngëtarë të muzikës popullore nga disa qytete të Kosovës, Preshevës dhe nga Kumanova.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!