Shfaqja ‘Derisa vdekja nuk na ndanë’ premiera e radhës në Teatrin ‘Adriana’ në Ferizaj

Shfaqja "Derisa vdekja nuk na ndanë" me tekst të Nina Horvat dhe në regji të Fatos Berishës do të shfaqet premierë në fund të këtij muaji në Teatrin “...

‘Europa Nostra’ merr në mbrojtje objektin e Teatrit Kombëtar në Tiranë

Organizata “Europa Nostra” e ka renditur objektin e Teatrit Kombëtar të Tiranës në mesin e objekteve më të rrezikuara në Europë, të cilat i takojnë trashëgimisë kulturore.

Shfaqja ‘Ofshamë’ jepet nesër në Teatrin e Gjilanit

Shfaqja “Ofshamë” me koncept dhe regji të Burim Baftiut dhe Erson Zymberit jepet nesër në ora 20:00 në Teatrin e Qytetit në Gjilan.

Filmi 'Exil' i Visar Morinës në garë kryesore të festivalit ‘Sundance Film Festival’

Filmi “Exil” i regjisorit Visar Morina do të marrë pjesë në garën zyrtare të festivalit “Sundance Film Festival”, që mbahet nga 23 janar deri me 2 shkurt 2020 në SHBA.

Ekzili i të rinjve përmes shfaqjes së baletit

Kushtet e vështira të punës në Teatrin Kombëtar nuk po e ndalojnë punën e balerinëve për premierën e nesërme.

Dramaturgu gjerman Roland Schimmelpfennig në Prishtinë

Dramaturgu gjerman Roland Schimmelpfennig do të pjesë e debatit për teatrin dhe dramën evropiane në Prishtinës.