array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(39) "https://kallxo.com/kulture/arte-pamore/"
 }
}

Shtyhet ‘Etnofest’, shkak kushtet meteorologjike

Festivali i arteve dhe kulturës tradicionale “EtnoFest”, i cili organizohet tash e 12 vite në fshatin Kukaj të Prishtinës, është shtyrë për një datë tjetër.

Mbi 30 mijë vizita të realizuara në hapësirat e bienales ‘Manifesta'  

Një interesim i madh është treguar nga qytetarët vendas dhe të huaj për të parë aktivitetet e prezantuara në kuadër të Bienales “Manifesta 14” që po mbahet në ...

A është mëkat që u linda shqiptar në Kosovë?

Një nga problemet që e preokupon shoqërinë kosovare është rruga e ngadaltë e integrimit të Kosovës në Bashkimin Evropian.

Karrocat në shërbim të artit, Lulzim Zeqiri shpjegon domethënien e instalacionit ‘The Lightness of the Weight’

Pesë karroca të dorës, që shërbejnë për bartje, janë vendosur në sheshin “Adem Jashari”,  në një hapësirë në mes të objektit të Komunës së Prishtinë...

‘Manifesta 14’ sjell në Prishtinë fondin arkivor të muzeut ‘Marubi’

Dhjetëra fotografi e materiale nga Muzeu Kombëtar i Fotografisë, “Marubi” të Shkodrës janë ekspozuar në Muzeun Etnologjik të Kosovës.

Ekspozita ‘Një arkiv në nënçati’, historiku i pa treguar i Galerisë Kombëtare

Dhjetëra katalogë, shkrime gazetash, vepra arti e dokumente tjera të ruajtura në arkivin e Galerisë Kombëtare të Kosovës (GKK) janë ekspozuar sot në kuadër të ekspozitë...