array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(27) "https://kallxo.com/kulture/"
 }
}

Në Tiranë po mbahet Panairi Mbarëkombëtar i Librit Akademik dhe Shkencor

Edicioni i tretë i Panairit Mbarëkombëtar të Librit Akademik dhe Shkencor është hapur të martën, më 23.04.2024 në Ditën e Librit, në Akademinë e Shkencave të Shqipë...

Muzeu i Gjenocidit, reprizë e premtimeve të parealizuara

Themelimi i Muzeut të Gjenocidit apo të krimeve të luftës, ende mbetet vetëm një reprizë e premtimeve të shumta të parealizuara nga institucionet shtetërore.

Çeku: Abdurrahman Shala - regjisori i shfaqjes së parë në gjuhën shqipe në Kosovë

Abdurrahman Shala dha një kontribut të rëndësishëm në themelimin e skenës teatrore dhe filmike në Kosovë menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore. I ...

Filmi “Rrugës” përzgjidhet për garën e filmave të shkurtër në Festivalin e Kanës

Filmi “Rrugës” është përzgjedhur zyrtarisht për garën e filmave të shkurtër në edicionin e 77-të të Festivalit të Kanës.

Kori "Siparantum" përfaqëson Kosovën në Festivalin Evropian për të Rinjtë

Kori "Siparantum" nga Peja do të përfaqësojë Kosovën në garën e madhe të “Festivalit Evropian për të Rinjtë” (European Festival for Young People) që do ...

Shfaqja ‘Fluturimi mbi folenë e qyqes’ jepet të shtunën premierë në Ferizaj

Shfaqja “Fluturimi mbi folenë e qyqes” e autorit Dale Wasserman me regji të Erson Zymberit jepet nesër, 20.04.2024, në ora 20:00, premierë në Teatrin e Qytetit në Ferizaj “Adriana Abdullahu”.