array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(27) "https://kallxo.com/kulture/"
 }
}

Mbahet mbledhje komemorative në nderim të aktores Shirine Morina

Një mbledhje komemorative është mbajtur më 15.04.2024, në Teatrin Kombëtar të Kosovës për të nderuar aktoren Shirine Morina, e cila ka vdekur të dielën, më 14.04.2024, në moshë...

‘Gratë udhëheqëse në fokus’, ekspozitë frymëzimi për gratë e reja në Kosovë

Ekspozita “Gratë udhëheqëse në fokus” e fotografit Arben Llapashtica dhe e kuruar nga Eliza Hoxha, do të hapet të mërkurën, më 17.04.2024, në ora 18:00 në “Qendrën ...

Edi Hila ekspozon në Galerinë e Ministrisë së Kulturës

Edi Hila do të hapë të hënën, më 15.04.2024, në ora 20:00, ekspozitën personale, ”A4 Print” në Galeria e Ministrisë së Kulturës (GMK).

Namazi i Bajramit u fal në një ish-xhami historike në Selanik për herë të parë në 100 vjet

Yjet e Davidit duke zbukuruar ballkonet përgjatë majës së ndërtesës kapin rrezet e para të agimit përderisa besimtarët kalojnë përmes portave të Yeni ...

Botohet libri i Agron Islamit për historinë sociale të Kosovës në kohën osmane

Historiani dhe osmanisti, Agron Islami ka botuar librin, “Areali i Kosovës në kohën osmane: një histori socio-ekonomike e shekullit XVIII”. Ky libër historiografik, i botuar nga  Instituti ...

“The Best European Show”, bashkëprodhimi teatror i TKK-së dhe katër teatrove evropiane do të shfaqet në Prishtinë

Shfaqja “The Best European Show”, bashkëprodhim i Teatrit Kombëtar të Kosovës dhe 4 teatrove evropiane do të prezantohet në Prishtinë me 25 dhe 26 prill 2024.