array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(27) "https://kallxo.com/kulture/"
 }
}

Ministria e Kulturës hap ftesë publike për projektet e trashëgimisë kulturore

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka hapur ftesë publike për projekte të organizatave joqeveritare, në fushën e trashëgimisë kulturore në Kosovë dhe në vendet ku ...

Teatri i Shekspirit po përballet me mbyllje të përhershme si pasojë e pandemisë

Shtëpia  e famshme e shfaqjeve në Londër, në të cilën u interpretuan shfaqjet e dramaturgut Uilliem Shekspir, po përballet me mbyllje të përhershme, si rezultat ...

Historianët e Deçanit i reagojnë ambasadorit Kosnett për tokën e Manastirit

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri”, dega në Deçan, ka reaguar ndaj deklaratave të ambasadorit të Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Philip Kosnett, i cili kë...

Mbushen 53 vjet nga themelimi i QRTK në Prizren, restaurohet një monument kulture 

Në shënim të 53 vjetorit të themelimit të Qendrës Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Regjionin e Prizrenit, kanë filluar punimet për restaurimin e shtëpisë së ...

Shpëtim Selmani shpallet fituesi nga Kosova i Çmimit të BE-së për Letërsi

Autori i librit “Libërthi i dashurisë” Shpëtim Selmani u shpall sot fituesi nga Kosova i çmimit të Bashkimit Evropian për letërsi.

Rihapen për vizitorë Kompleksi i Lidhjes dhe Muzeu Arkeologjik në Prizren

Rihapen për vizitorët Kompleksi i Lidhjes Shqiptare dhe Muzeu Arkeologjik në Prizren, më shumë se dy muaj pas mbylljes për shkak të COVID-19.