Botohet një libër për historinë e shkollave në Kosovë mes viteve 1830 - 1912

Numri i shkollave në Kosovë nga viti 1830 deri më 1912 ishte mjaft i madh dhe shumë i larmishëm. Por fatkeqësisht, gjatë kësaj periudhe nuk kishte një shkollë zyrtare ...

Shfaqja ‘Destur - Blasfemi e ëmbël’ jepet sot në Teatrin Kombëtar

Teatri Kombëtar i Kosovës shfaq sot në mbrëmje duke filluar nga ora 20:00, reprizën e “Destur - Blasfemi e ëmbël” me regji të Zana Hoxha Krasniqit.

Filmi ‘The Baby' pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Tiranë

Filmi "The Baby" me regji të Ben Apollonit do të jetë pjese e programit zyrtar të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Tiranë (TIFF), në kategorinë e filmit shqiptar.

Festivali 'Sunny Hill' ndërron shtëpi

Ministri në detyrë i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala dhe përfaqësuesi i Festivalit “Sunny Hill”, Dukagjin Lipa, kanë nënshkruar sot një memorandum bashkëpunimi për organizmin ...

Teatri Kombëtar i Kosovës nis sot sezonin e ri me probleme të vjetra

Me xhirollogari të mbyllur, pa nënkod financiar e me shumë probleme tjera, Teatrin Kombëtar i Kosovës do të nisë sot në mbrëmje sezonin e ri të ...

Më 5 shtator nis sezoni vjeshtor në Teatrin e Gjilanit

“Një shfaqje me katër aktorë” do të çelë sezonin vjeshtor të repertorit në Teatrin e Qytetit të Gjilanit.