Hapen edhe tri minibiblioteka në lagjet e Prishtinës

Edhe tri minibiblioteka pritet t’i shtohen kryeqytetit pas atyre në lagjen “Ulpiana” dhe “Dardania”.

Franca nderon regjisoren Blerta Zeqiri me dekoratën ‘Kalorëse në Urdhrin e Artit dhe Letërsisë’

Regjisorja Blerta Zeqiri është dekoruar me medaljen “Kalorëse në Urdhrin e Artit dhe Letërsisë” nga shteti francez për kontributin e jashtëzakonshëm që ka dhënë ...

Botohet monografia shkencore për kohën e ardhme të foljes në gjuhën shqipe

Instituti Albanologjik i Prishtinës ka botuar monografinë shkencore “Koha e ardhme e foljes në gjuhën shqipe" të Sejdi Gashit.

Vazhdon rrugëtimi i hyjneshave të Arjeta Miftari, ekspozohen në Dubai

Fotografi të hyjneshave të skulptores Arjeta Miftari janë ekspozuar në Galerinë ‘Art Unity’ në Dubai.

Akademia Suedeze i shkruan AShAK-ut, mbron Çmimin Nobel për Peter Handken

Akademia Suedeze e Shkencave i është përgjigjur letrës së Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, përmes cilës një muaj më parë, kjo e fundit ...

‘Ëndrrat e Hamletit’ përfaqësoi Kosovë në ‘Moldfest’ të Moldavisë

Shfaqja “Ëndrrat e Hamletit” me tekst të Nina Mazur, me regji dhe interpretim të Mentor Zymberajt, ka përfaqësuar Kosovën në  Festivalin Ndërkombëtar të Teatrit “Moldfest” ...