array(1) {
 [0]=>
 array(4) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#B9D156"
  ["menu_attr"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["main_title"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["custom_item"]=>
  string(8) "?level=2"
 }
}

Titulli dhe fotografia për ‘urdhërin’ e Britanisë së Madhe

Deklarata

Vlerësimi

Pjesërisht e vërtetë

Në kohën kur ky informacion është shpërndarë, pra në tetor 2022, Boris Johnson nuk ka pasur pozitë udhëheqëse në qeverinë britanike. Në titull thuhet se “Britania e Madhe ‘blindon’ Shqipërinë dhe Kosovën”, ndërsa në artikull nuk është dhënë ndonjë detaj që këto dy shtete kanë pranuar armatim nga Britania. Në përmbajtje citohet Lizz Truss, por si sekretare e Jashtme e Britanisë së Madhe. Por në fakt, ajo nuk ka urdhëruar që të blindohen Kosova e Shqipëria, por ka propozuar që ketë kujdes edhe ndaj  vendeve tjera që mund të jenë të rrezikuara nga Rusia. Që nga 5 shtatori 2022, ish ministrja Lizz është kryeministre e Britanisë së Madhe. 

Artikulli

Më 11 tetor 2022, në faqen e internetit “news426media.com” është publikuar një informacion me titullin “Britania e Madhe “blindon” Shqipërine dhe Kosovën/ Kërcënimi rus, ministrja britanike: Të dërgohen armë edhe në Ballkanin Perëndimor!”

E njëjta përmbajtje është shpërndarë edhe në faqet e Facebook-ut: Informohu Shqip, Alb Info, Mergata Shqiptare me datën 11 tetor 2022.

Ky informacion për herë të parë ishte publikuar më 28 prillit 2022. Ndërsa, në muajin korrik të vitit 2022, ishte shpërndarë në faqen e Facebook-ut Pamfleti.com. Kurse, më 19 korrik 2022 e kishte shpërndarë faqja e internetit “fakte.buzz”, por me titullin “Kërcënimi rus, ministrja britanike: Të dërgohen armë edhe në Ballkanin Perëndimor!”

Në të dy faqet e internetit, artikulli është ilustruar me një fotografi, në të cilën shihet ish-kryeministrit të Mbretërisë së Madhe, Boris Johnson. 

Derisa, ish-ministrja britanike, Lizz Truss, kishte folur për gjitha vendet e Ballkanit Perendimor, në titull është vendosur vetëm emri i Shqipërisë dhe Kosovës.

Që nga 5 shtatori 2022, ish ministrja Lizz është emëruar kryeministre e Britanisë së Madhe. 

Në përmbajtje citohet Lizz Truss, por si sekretare e Jashtme e Britanisë së Madhe. Por në fakt, ajo nuk ka urdhëruar që të blindohen Kosova e Shqipëria, por ka propozuar që ketë kujdes edhe ndaj  vendeve tjera që mund të jenë të rrezikuara nga Rusia. 

Ish-sekretarja e Jashtme e Britanisë së Madhe, Liz Truss, në një fjalim që mbajti në Londër më 28 prill 2022, tha se vendi i saj dhe aleatët perëndimorë, përveç Ukrainës, duhet të orientohen edhe drejt vendeve të  tjera që mund të jenë të rrezikuara nga Rusia, përfshirë Ballkanin Perëndimor.