array(1) {
 [0]=>
 array(4) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#B9D156"
  ["menu_attr"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["main_title"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["custom_item"]=>
  string(8) "?level=4"
 }
}

Rrena për deklarimin e Presidentit Joe Bidenit 

Deklarata

FOLI AMERIKA . Asnjë kompromis më me Serbinë. Jo marrëveshja pa njohjen reciproke, dhe jo asociacion antikushtetues. — Joe Biden /25/11/22/

Faqe në Facebook

Vlerësimi

Rrenë

Postimi “FOLI AMERIKA . Asnjë kompromis më me Serbinë. Jo marrëveshja pa njohjen reciproke, dhe jo asociacion antikushtetues. — Joe Biden /25/11/22/” është i rremë. Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden nuk është deklaruar për Kosovën dhe marrëveshjen Kosovë – Serbi, në kohën kur është bërë postimi. 

Artikulli

Më 25 nëntor 2022, në faqen në Facebook-utFakte Shqip” është shpërndarë deklarata “FOLI AMERIKA . Asnjë kompromis më me Serbinë. Jo marrëveshja pa njohjen reciproke, dhe jo asociacion antikushtetues. — Joe Biden /25/11/22/”.

Një postim i njëjtë është shpërndarë edhe në disa faqe tjera në Facebook, si: Our Kosovo, Gazeta Plisi, Gazeta Kombi, Presheva Info, GazetaPejasot dhe Fshati Drenoc, Të gjithë në Vetëvendosje.

Postimet e bëra thirren në një artikull të portalit Botasot.info. Ky portal më 24 nëntor 2022 ka publikuar një artikull me titullin “Asnjë kompromis më me Serbinë / Jo marrëveshja pa njohjen reciproke, dhe jo asociacion antikushtetues”, por në tekst nuk citohet askund Presidenti Joe Biden, apo ndonjë zyrtar i lartë i SHBA-ve. Teksti i publikuar në Botasot.info është i bazuar në deklarimet të analistëve politikë.

Postimi është i rremë, pasi Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden nuk është deklaruar për Kosovën dhe marrëveshjen Kosovë – Serbi, në kohën kur është bërë postimi. Referimi për një deklarim të tillë nuk është i bazuar në fakte.