array(1) {
 [0]=>
 array(4) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#B9D156"
  ["menu_attr"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["main_title"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["custom_item"]=>
  string(8) "?level=4"
 }
}

Rrena: “Analfabetat janë hi në klasën e parë”

Deklarata

Analfabetat janë hi në klasën e parë

Faqja e Internetit

Vlerësimi

Rrenë

Fotografia e publikuar me mbishkrimin “Analfabetat janë hi në klasën e parë” është e rreme. Fotografia nuk është origjinale, pasi janë kombinuar dy fotografi për të prodhuar një fabrimikim të rremë. Albin Kurti dhe Arbëria Nagavci nuk kanë qenë nxënës të ish-Presidentit, Hashim Thaçit. 

Artikulli

Më 29 janar 2023, faqja e internetit “Pdk-Fitore” publikoi një fotografi në të cilën shihen: kryeministri Albin Kurtit, ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci dhe ish-Presidentit, Hashim Thaçi.

Fotografia është shpërndarë me mbishkrimin: “Analfabetat janë hi në klasën e parë”.

Kjo foto ka marr 10 shpërndarje dhe 49 reagime.

Fotografia është e manipuluar, pasi është marrë një fotografi e kur Kryeministri Albin Kurti dhe ministrja Arbëria Nagavci janë ulur në bankën e një shkolle gjatë një vizite në Podujevë. 

Ajo fotografi është kombinuar me një fotografi të ish presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, që në rastin konkret është paraqitur në pozitën e mësimdhënësit. 

Kurtin dhe Nagavcin e kishin vizituar një shkollë në komunën e Podujevës më 8 shtator 2022 gjatë kohës së grevës së SBASHK-ut.

Ish presidenti Hashim Thaçi ka mbi dy vite që mbahet në paraburgim nga Gjykata Speciale në Hagë.