array(1) {
 [0]=>
 array(4) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#B9D156"
  ["menu_attr"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["main_title"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["custom_item"]=>
  string(8) "?level=4"
 }
}

Raportimi i rremë se disa erëza ju shërojnë gjitha sëmundjet 

Deklarata

Nëse mbillni këto tre erëza në vazo në ballkonin tuaj s’do keni më nevojë të shkoni në farmaci: Ju shërojnë nga të gjitha!

Faqe në Facebook

Vlerësimi

Rrenë

Titulli i artikullit “Nëse mbillni këto tre erëza në vazo në ballkonin tuaj s’do keni më nevojë të shkoni në farmaci: Ju shërojnë nga të gjitha!” është i rremë. Në artikull nuk ofrohet asnjë dëshmi dhe nuk citohet ndonjë burim kredibil që këto bimë kanë efekte qe na bëjnë të largohemi nga famacitë dhe që i shërojnë gjitha sëmundjet. Në artikull tregohen disa prej vetive shëruese të këtyre bimëve.

Artikulli

Më 23 nëntor 2022 faqja Lajmi i Fundit publikoi një shkrim me titull: “Nëse mbillni këto tre erëza në vazo në ballkonin tuaj s’do keni më nevojë të shkoni në farmaci: Ju shërojnë nga të gjitha!”.

Shkrimi ka marrë 14 shpërndarje, derisa i njëjti është publikuar edhe në faqe tjera si Gazeta Shqip, Lajme. Shqip, TV7 media, Lajme ditore, Magazina Ditore, Kosova Sot, Lajme Online, Albania Post, Republika Shqiptare

I njëjti lajm qarkullon në faqe të ndryshme në internet që nga muaji janar i këtij viti.

Brenda artikullit flitet për mbjellje të Borzilokut dhe Aloe Verës.

Përkundër vetive të mira shëndetësore që mund të kenë këto dy bimë, në artikull nuk është dhënë ndonjë dëshmi se këto bimë i zevendësojnë gjitha barnat dhe mund të përdorën për shërimin e gjitha sëmundjeve.

Sipas të dhënave, bima brokoli përmban vitamina, minerale dhe materie bioaktive. Po ashtu përmban antioksidantë të fuqishëm që ofrojnë efekte mbrojtëse për shëndetin. Sipas të dhënave mund të mbrojë kundër disa llojeve të kancerit. Kurse, antioksidantët dhe fibrat mund të ndihmojnë në kontrollin e sheqerit në gjak.

Derisa,  Aloe Vera përmban materie të shëndetshme bimore, ka veti antioksiduese dhe antibakteriale, përshpejton shërimin e plagëve, mund të përmirësojë lëkurën dhe të parandalojë rrudhat si dhe të ulë nivelin e sheqerit në gjak.

Përkundër këtyre vetive shëruese që kanë këto bimë, ato nuk zëvendësojnë të gjitha produket farmaceutike për të cilat mund të kemi nevojë.