Mashtrimi i Shpend Ahmetit e Fatmir Limajt për dialogun

Transparenca: Delegacioni do të sigurojë informim të rregullt publik dhe parlamentar mbi ecurinë e dialogut

Platforma, Mars 2019

Rrenë e kryptë

 

Platforma: “Transparenca: Delegacioni do të sigurojë informim të rregullt publik dhe parlamentar mbi ecurinë e dialogut”

Vlerësimi: Kanë mjaftuar vetëm 4 ditë që ekipi negociator ta shkel platformën për dialogun me dytë këmbët. Ekipi negociator ka shkelur njërin nga parimet e platformës, atë të transparencës. Nuk ka njoftuar se do të zhvillojnë takim në Bashkimin Evropian.

  • E Vërtetë

  • Pjesërisht E Vërtetë

  • Me Kos

  • Rrenë

  • Rrenë e kryptë

  • Qëndrim i ndërruar

  • Hetimet vazhdojnë

Platforma për dialogun Kosovë-Serbi që u miratua me 7 mars është shkelur 4 ditë më vonë, më 11 mars.

Drejtuesit e ekipit negociator të Kosovës në bisedimet me Serbinë, Shpend Ahmeti e Fatmir Limaj kanë qëndruar sot gjatë ditës në Bruksel me ftesë të përfaqësueses së BE-së, Federica Mogherini.

Udhëtimi i drejtuesve të delegacionit është bërë tinëz, pa njoftim për publikun. E në platformën e miratuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, në parimin 10, pikën 1, thuhet se përfaqësuesit e ekipit negociator zotohen se do të sigurojnë informim të rregullt publik.

“Transparenca: Delegacioni do të sigurojë informim të rregullt publik dhe parlamentar mbi ecurinë e dialogut”, thuhet në platformë.

Bashkë me Limajn dhe Ahmetin, KALLXO.com merr vesh se ka udhëtuar edhe Blerim Shala. Mirëpo asnjëri prej tyre nuk është përgjigjur në pyetjet e redaksisë.

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

Ramiz Lladrovci premton hapjen e kontratave

by Kallxo
NA NDIQNI

Send this to a friend