array(1) {
 [0]=>
 array(4) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#B9D156"
  ["menu_attr"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["main_title"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["custom_item"]=>
  string(7) "?level="
 }
}

Huqja mediale për zgjedhjen e drejtorëve të bordit të KOSTT-it

Deklarata

Zgjidhet kryeshefi i KOSTT dhe një pjesë e anëtarëve të bordit

Mediat

Vlerësimi

Kuvendi i Kosovës ka zgjedhur kryesuesin e bordit dhe dy drejtor. Në bazë të Ligjit për Ndërmarrjet Publike dhe Ligjit për Energjinë, Kuvendi i Kosovës e zgjedh bordin e drejtorëve të ndërmarrjes, që është edhe të deleguar të aksionarit. Ndërsa, Bordi i Drejtorëve është kompetent për zgjedhjen e kryeshefit të ndërmarrjes. Kryeshefi është përgjegjës për menaxhimin e ndërmarrjes publike, në këtë rast KOSTT-it.

Artikulli

Disa orë ka zgjatur procesi i votimit për drejtorë të bordit të KOSTT në Kuvendin e Kosovës.

Në fund, Kuvendi arriti të zgjedh të drejtorë të bordit të KOSTT-it, të gjithë burra. Kurse, kandidatët gra, që u votuan ndaras, nuk morën asnjëra vota të mjaftueshme për tu zgjedhur në bordin e KOSTT-it.

Doruntinë Maloku Kastrati, ka lexuar 12 emrat të cilët janë votuar në Kuvend, për tu zgjedhur kryesues dhe anëtar të Bordit të Drejtorëve të Ndërmarrjes KOSTT.

“Kushtrim Krasniqi, Jeon Mehmeti, Ali Hamiti, Nebih Zariqi, Pranvera Dobruna Krzeyiu, Saranda Sadriu Mehmeti, Xhavit Buzhala, Ibrahim Krasniqi, Xhelosh Vataj dhe Ajrina Gashi Hamdiu, Arben Dodaj dhe Hyrmet Mydyti”, tha ajo.

Sipas Malokut kryesues do të jetë kandidati me më shumë vota.

Të njëjtën e ka konfirmuar edhe Vjosa Osmani, kryetare e Kuvendit duke thënë se Jeton Mehmeti do të jetë edhe kryesues i bordit pasi ka marrë 63 vota të deputetëve në raundin e parë.

Drejtorë të bordit janë zgjedhur edhe Nebih Zariqi e Arben Dodaj.

Por, Klan Kosova ka raportuar gabimisht për zgjedhjen e anëtarëve të Bordit të Drejtorëve të Ndërmarrjes Publike Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut, (KOSTT).

Titulli i shkrimit të këtij lajmi ishte “Zgjidhet kryeshefi i KOSTT dhe një pjesë e anëtarëve të bordit”.

Por, Kuvendi i Kosovës ka zgjedhur kryesuesin e bordit dhe dy drejtor. Në bazë të Ligjit për Ndërmarrjet Publike dhe Ligjit për Energjinë, Kuvendi i Kosovës e zgjedh bordin e drejtorëve të ndërmarrjes, që është edhe të deleguar të aksionarit.

Ndërsa, Bordi i Drejtorëve është kompetent për zgjedhjen e kryeshefit të ndërmarrjes. Kryeshefi është përgjegjës për menaxhimin e ndërmarrjes publike, në këtë rast KOSTT-it.

Ky botim është prodhuar me përkrahjen e Bashkimit Europian. Përmbajtja e këtij botimi është përgjegjësi e BIRN-it dhe në asnjë mënyrë nuk mund të konsiderohet si qëndrim i Bashkimit Europian”.