Foto: REL

Kosova bën edhe një përpjekje tjetër për INTERPOL

Institucionet e Kosovës janë duke i koordinuar të gjitha aktivitetet në mënyrë që në vjeshtën e këtij viti, vendi të anëtarësohet në Organizatën Botërore të Policisë, e njohur si INTERPOL, thonë zyrtarët e Qeverisë së Kosovës.

Kastriot Muçolli, këshilltar politik i ministrit të Punëve të Brendshme të Qeverisë së Kosovës, Bejtush Gashi, thotë për Radion Evropa e Lirë se anëtarësimi i Kosovës në organizata ndërkombëtare, përfshirë edhe INTERPOL-in, është një proces i pakthyeshëm dhe i pandalshëm.

Institucionet e Kosovës, sipas tij, janë duke i bashkërenditur veprimet, në mënyrë që pranimi i Kosovës në INTERPOL, të bëhet realitet.

“Kosova tashmë është pjesë e agjendës në takimin e radhës të Asamblesë e Përgjithshme të INTERPOL-it, që zhvillohet nga 18 deri 21 nëntor 2018 në Dubai. Aktivitetet e institucioneve të Kosovës janë duke u koordinuar nga grupi punues ndërinstitucional. Angazhimet dhe përpjekjet e institucioneve të Republikës së Kosovës janë gjithëpërfshirëse dhe të bashkërenduara në nivelin nacional dhe me partnerët strategjikë të Republikës së Kosovës”, thotë Muçolli.

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme i Qeverisë së Kosovës, Anton Berisha, duke folur për Radion Evropa e Lirë, thekson që anëtarësimi në INTERPOL është i rëndësisë së veçantë për Kosovën, jo vetëm në kuptimin e ndërtimit të shtetësisë, por edhe në kuptimin e sigurisë.

Siç thotë ai, tashmë, të dy dikasteret, Ministria e Punëve të Brendshme dhe Ministra e Punëve të Jashtme, po punojnë në mënyrë të ngushtë, për zbatimin e të gjitha procedurave që çojnë drejt anëtarësimit të vendit në INTERPOL.

“Kemi një ekip të përbashkët, i cili është në funksionim të plotë dhe aktiv, si dhe në bashkërendim, në mënyrë që të gjitha institucionet përkatëse që ndërlidhen me veprimtarinë e sigurisë, të jenë në dijeni të aktivitetit dhe vullnetit tonë për t’u anëtarësuar (në INTERPOL). Po ashtu, kemi angazhuar edhe ambasadat tona, atje ku janë të pranishme, në mënyrë që me komunikim të drejtpërdrejtë me ambasadorët e shteteve përkatëse, të transmetojnë edhe në formë formale kërkesën e Kosovës për t’u anëtarësuar në këtë organizëm”, thotë Berisha.

ETIKETA

14 Shtator 2018 - 21:04

REL 14/09/2018 - 21:04
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend