array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(26) "https://kallxo.com/komuna/"
 }
}

Dështimet në performancë që lanë komuna të mëdha pa grante shpërblyese

Dy komunat më të mëdha të Kosovës, nuk kanë mundur ta fitojnë Grantin e Performancës të vitit 2020 për performancën e tyre gjatë vitit 2018.

Drama e buxhetit, teatrot profesioniste shohin dritën në fund të tunelit

20 vite pas luftës, teatrot profesioniste në Kosovë kanë shpresë në zgjidhjen e problemeve që i kishin për shkak të mungesave buxhetore. Deri më tani ata nuk kanë arritur ...

Dosja- Në emër të COVID19, gjysmë milioni euro shpenzohen në kontrata pa konkurrencë

Pas konfirmimit të rastit të parë me virusin COVID-19 në Kosovë, Komunat filluan marrjen e masave për ta luftuar përhapjen e këtij virusi.

Komunat në sfidë me sistemin parashkollor, 22 çerdhe të reja planifikohen në vitin 2020

Përderisa përfshirja e fëmijëve të moshës 0-3 vjeç në sistemin parashkollor konsiderohet si shumë e rëndësishme nga ekspertë të fushës, në vend ...

Coronavirusi, qendrat mjekësore në komuna të pa furnizuara

Personelet mjekësore nëpër disa komuna të Kosovës nuk janë të pajisur mjaftueshëm me material mbrojtës për t’i bërë ballë pandemisë së ...

Masat ndaj coronavirusit - Komunat nuk kanë kapacitete për dezinfektimin e rrugëve nëpër fshatra

Pas përhapjes së coronavirusit edhe në Kosovë, pothuajse të gjitha komunat kanë bërë pastrimin, dezinfektimin e rrugëve, trotuareve dhe objekteve institucionale.